Regulament

Forum » Welcome » Regulament

Regulamentul comunității AnimePrime01. Dacă doriţi să deschideţi un subiect nou (topic/thread), este recomandat să folosiţi opţiunea "Search", aflată în bara de meniu de jos, pentru a vă asigura că subiectul (topicul) nu există deja. De asemenea, încercaţi să puneţi subiectul deschis la secţiunea care i se potriveşte cel mai bine.


02. Subiectele deschise noi trebuie să aibă un nume concis, coerent, care să fie cât mai sugestiv. Subiectele care au un titlu nesugestiv pot fi trecute cu vederea şi în timp, riscă să devină neobservate, ducând la riscul de a fi închise sau şterse. AnimePrime.ro îşi rezervă dreptul de a închide sau şterge mesajele sau topicurile care pot degenera aspectul site-ului (spam, expresii indecente, posturi neinformative, etc.), cu sau fără explicaţie, în funcţie de situaţie.


03. Esenţa dialogului. Într-o discuţie, nu se urmăreşte ca participanţii la dialog să fie convinşi că opinia proprie este cea corectă. Fiecare are punctul său de vedere, fiecare persoană este liberă să își exprime ideile si opiniile, dar într-un mod cât mai adecvat. Nu este obligatoriu ca o discuţie să se încheie cu un acord. Nimeni nu are dreptul de a supăra pe cineva sau de a aduce jigniri la adresa cuiva, dacă acesta nu e de acord cu opiniile celor care participă la dialog.


04. Esential este să combateţi ideile şi opiniile proprii şi nu cele persoanele. În momentul în care apare un mesaj care este un atac la persoană, mesajul va fi şters imediat de către un Administrator sau Moderator, iar, în funcţie de gravitatea situaţiei, userul respectiv poate fi sancţionat corespunzător prin avertizări (warn-uri) sau chiar prin a primi ban ( interdicţie care aduce blocarea contului).


05. Pe site nu sunt admise insultele, jignirile, mesajele cu caracter obscen sau orice fel de mesaj, care are ca scop degenerarea unui conflict între membrii săi. Adresaţi-vă celorlalţi membri cu respect şi încredere, dar în același timp, încercaţi să îi ajutaţi atunci când au probleme. Lipsa de respect duce la excluderea de pe site şi la blocarea vizualizării acestuia (ban). AnimePrime.ro îşi rezervă dreptul de a şterge fără explicaţie mesajele care pot crea dezaprobări sau neînţelegeri în rândul membrilor, ce fac parte din această comunitate.


06. AnimePrime.ro nu tolerează nici un fel de reclamă pe forum sau spamul. De asemenea, nu este tolerat spamul nici în mesajele private. Pentru a păstra o obiectivitate cât mai mare a discuţiilor, mesajele ce au acest scop vor fi şterse, fără explicaţii. Utilizatorii care încalcă această regulă, vor fi sancţionaţi şi eliminaţi ulterior, din rândul comunităţii AnimePrime.ro. Publicitate, se consideră postarea de linkuri sau mesaje care pot duce la site-ul tău sau al unui ,,amic", într-o secţiune necorespunzătoare. Nu este considerată publicitate postarea de linkuri la site-uri informative, care au ca scop ajutarea membrilor în problemele lor.


07. În momentul în care intraţi într-un dialog, esenţial este să nu vă abateţi de la subiect şi să nu postaţi mesaje care ar putea duce la o deviere de la subiectul iniţial. Păstraţi subiectul topicului şi nu încercaţi să îl faceţi să ajungă la o discuţie fără sens, ori una mânată de interese proprii, fără considerent la subiectul iniţial. AnimePrime.ro îşi rezervă dreptul de a sancţiona pe cei care, prin comportamentul lor, pot duce la o astfel de situaţie.


08. Este interzisă publicarea mesajelor cu scopul de a limita persoanele ce iau parte la o discuţie (exemplu: "Pentru X" ). Mesajele care au caracter personal, nu sunt acceptate în cadrul unui subiect ce apare pe forum. Mesajele cu caracter personal, se pot trasmite prin intermediul mesajelor private (PM). Subiectele care au în continutul lor mesaje cu caracter personal, vor ajunge să fie închise sau eventual direct şterse.


09. Încercaţi să nu abuzaţi de majuscule, culori sau de mărimea literelor. Pe internet, MAJUSCULELE sunt echivalente strigătelor (zbierăturilor). Nu abuzaţi de culori şi nici de mărimea literelor, decât dacă este absolut necesar, pentru a vă sustine opinia în cadrul discutiei la care participaţi.


10. Nu se recomandă comentariile la adresa gramaticii în cadrul unei discuţii. Dacă doriţi să atrageţi atenţia asupra acestui fapt, o puteţi face printr-un mesaj privat (PM), adresat membrului care are o astfel de problemă. De asemenea, nu uitaţi că multi dintre membrii comunităţii sunt plecaţi din România, iar evoluţiile lor gramaticale nu fac obiectul acestui site sau comunităţi.


11. AnimePrime.ro nu îşi asumă nici o responsabilitate faţă de consecinţele pe care le poate avea publicarea unor anumite mesaje în cadrul acestui forum.


12. Cine sunt Administratorii şi Moderatorii? Sunt persoanele care au o prezenţă constantă pe forum, au calităţi de lider, au dovedit că pot neutraliza anumite conflicte. Ei pot îmbogăţi aspectul informaţional al forumului AnimePrime.ro, prin idei personale, creaţii şi opinii.


13. Ce pot face Administratorii şi Moderatorii? Moderatorii sunt cei care se ocupă de aspectul forumului, adică pot edita, închide/deschide, muta mesajele sau subiectele (topicurile), care pot provoca un aspect negativ forumului. De asemenea, pot face subiecte noi importante (sticky thread/topicuri importante). Administratorii - pe lângă aceste privilegii - mai au şi alte funcţii speciale, de ordin tehnic. Moderatorii nu au voie să şteargă thread-urile; această atribuţie aparţine Administratorilor sau, dacă situaţia necesită acest lucru, îşi pot face apariţia Moderatorii Globali (Moderatori care au putere asupra tuturor posturilor şi topicurilor de pe forum).


14. Un Administrator/Moderator nu are voie să sancţioneze un anumit user fără a aduce o dovadă clară (screenshot, link la topic sau citat). Daca o persoană din staff abuzează de această funcţie, îl/o puteţi reclama la Anunţuri.


15. Discuţiile pe temă religioasă, politică sau discuţiile despre vedete şi evenimente vor fi tolerate, dar supravegheate cu mare atenţie, deoarece pot reprezenta un risc ridicat. În cazul în care vor duce la un aspect negativ al forumului, AnimePrime.ro îşi rezervă dreptul de a le închide imediat, cu sau fără posibilitatea de a mai fi deschise, în funcţie de situaţie.


16. Un membru care nu a mai postat pe forum pe un interval de timp de 6 luni, va avea automat contul şters. Acest lucru se face pentru a sterge conturile pesoanelor inactive, care nu aduc nici o contribuţie comunităţii AnimePrime.
Editat de Yondaime la 26-11-2010 14:45
 
Salt la forumul: